kolmapäev, 12. august 2015

Pärnu teooria

Mul on hulk aega olnud see teooria, et Pärnus valitseb mingi omamoodi õhkkond, mille tulemusena need inimesed, kes on Pärnus sündinud ja kasvanud, on kuidagi hoopis teistmoodi arusaamadega maailmast. Mulle need inimesed meeldivad, sest enamasti on neil mingisugune selline tabamatu vabadus, et kohe hea on nendega koos olla.

Põhjus, miks ma selle Pärnu teooria peale praegu mõtlema hakkasin, oli selles, et vaatasin, et Paides toimub Arvamusfestival. Ja minu jaoks on näiteks Paide üks selline koht, mida ma kunagi endale elukohaks ei vali. Mitte ainult seetõttu, et see on merest kaugel, vaid ka seetõttu, millised on minu kokkupuuted nende inimestega selles paigas, nende arusaamade ja maailmavaatega. Minule see kohe kuidagi ei istu ja peagi istuma, sest keegi ei sunni mind ju nende inimestega koos olema, ühes kohas paiknema.

Aga pärnakad, võib-olla see tuleb juba lapsepõlvest, kus sai sagedasti Pärnus käidud, vaat nemad mulle küll meeldivad ja kui ma Eestis peaksin mingi teise elukoha valima ja see oleks linn, siis oleks selleks kindlasti Pärnu.

Kommentaare ei ole: