laupäev, 23. jaanuar 2016

Elu on lihtne!

Saatsin mõni aeg tagasi paki Jaapanisse ja saatekulud pidi paki saaja kandja. Kuna arveldamine nii kauge paigaga on keeruline, sai otsustatud, et sobivaim on raha üle kanda PayPal'i süsteemis. Esialgu tundus seal kõik imelihtne olevat - muudkui lase aga raha üle kanda oma kontole ja sealt siis vajadusel edasi juba kodupanka.

Jah, just nõnda lihtne see asi tundus olevat, aga selgus, et summa, mida ma tahtsin PayPal'ist enda pangakontole saada, oli liiga väike, seda siis neil tingimustel, nagu mina seda soovisin: ilma oma krediitkaardi andmeid PayPal'iga jagamata.

Raisates hulgaliselt aega kõige selle väljaselgitamiseks, leppisin selle väikese summa kui kadunud rahaga - et oma lollus maksis kätte, et ma ei taibanud lasta seda raha endale kuhugi mujale või mingil muul moel endale saata.

Aga siis korraga mõtlesin, et võib-olla saan ma seda raha kuidagi kasutada, mõne sellise asja soetamiseks, mida mul niikuinii vaja on ja kuna see raha on seal PayPal'is kinni, siis ehk saan seda moodust kasutada mõne asja eest tasumisel.

Mõeldud-tehtud. Üks juhe, mis mul siin mitme seadme vahel toiminud on, hakkas ära väsima, isolatsioon oli juba katki ja arvata võis, et peagi olid katki minemas ja konkreetsed traadid. Olin just mingi hetk varem vaadanud, millise hinnaga müüakse seda meie kohalikes tehnikapoodides - arvestades, et vahepeal on toimunud tehnoloogias areng ja seda liiki juhe pole enam ajakohane, siis olid hinnad päris masendavalt kõrged. Eks siis hakkasin otsima, kas leian alternatiivse variandi, et internetiavarused võiks ju ometi seda liiki juhet pakkuda ja avastasin, et saangi selle tellida - peaaegu olematu hinna ja saatekuluga, lisaks veel võimalus valida erineva disaini ja värvide ja mille kõige vahel.

See kõik tundus liiga hea, et seda uskuda, aga tänane post tõi mulle siis selle juhtme postkasti ja hämmastaval kombel võiks ma umbes 5 sellist veel tellida, et oma PayPal'i kontot nulli saada. Siit kohalikust poest sedasama juhet ostes oleks ma selle eest maksnud 30 euroraha, nüüd tasusin selle eest umbes 2 eurot, lisaks veel see, et ta mulle postkasti kohale toodi.

Sellise kogemuse pealt pole mul muud tõdeda, kui et elu on tõesti lihtne. Isegi siis, kui teda tuleb lihtsaks elada just nõnda sunnitult, nagu minul selle asjaga praegu. Ja ega ma nüüd enam imesta, miks inimesed asju internetist tellivad, kui konkreetne rahaline võit on sellises suurusjärgus.

Kommentaare ei ole: