kolmapäev, 16. veebruar 2011

Unenägudes unelemas

Ma ei tea, kas minu muusikanälg on nii suur või tuleb see millestki muust, aga unenäod on mul viimasel ajal sellised, et neis ikka mõni kontsert sees on.

Ühel ööl oli selline unenägu, et olin justkui Tallinnas, postimaja vastas ja seal oli lava üleval ning kohe-kohe pidi üles astuma Gunnar Grapsi Grupp (see oli veel enne seda, kui üks hiljaaaegu ülespandud GGG video minu nägemisulatusse jõudis). Ja mina siis püüdsin sellele seltskonnale, kellega koos ma seal olin, selgeks teha, et Gunnar Grapsi pole ju enam elus? Aga läks mõni aeg mööda ja sealt ta siis tuligi, lokkide lehvides ja seadiski ennast lavale esinema. Ja sellega see mälestus sellest unest minu jaoks otsa sai.

Tänane öö aga pakkus hoopis huvitava elamuse. Oli mingi väike koht, kus oli koos igasuguseid karvaseid ja sulelisi, aga ometi olulisi inimesi. Ja siis astus seal üles justkui mingi soojendusesineja, kelle kohta ma ei mäleta midagi muud, kui et neid kutsuti mitte just kõige kaunima nimega. Ja seda, millega nad ette astusid või kas üldse, ei mäleta ma mitte. Aga hoopis olulisem on see, et pärast neid pidi üles astuma VLÜ ja neid kutsuti millegipärast luikedeks ning see ülesastumine pidigi olema vaid väljavalitud publikule, keda nad ise näha tahtsid. Ja kõige kummalisem oli see, et sai seal ühe ja teisega räägitud ning justkui kinnitust saadud sellele, et just nõndamoodi see valimine siis käiski.

Kui on sellised unenäod, siis võiks ju kogu aeg magadagi? Üldiselt tundub, et talveuni on nüüd, vastu kevadet, küll peale tulnud ja ikka kutsub Mati enda rüppe.

Kommentaare ei ole: