pühapäev, 2. jaanuar 2011

Kõik läbi mõelda...

Eks ikka on nii, et uue aasta esimene päev annab kogu aastale suuna kätte. Nii on see asi olnud ja eks eelmise aasta alguses toimunu järgi käis väga selgelt minu ka eelmine aasta.

Et just alanud aasta oleks veelgi erilisem ja et selleks kõigeks valmis olla, tegin mina juba vana aasta lõpus otsuse, milline saab olema minu uue aasta esimene päev. Sellise tagamõttega sai otsustatud, kuhu ja kellega koos ma aastat vahetama lähen, samuti ka see, kus ma 1. jaanuari hommikul ärkan.

Kõik see sai hoolikalt läbi kaalutud ja läbi mõeldud, et uus aasta saaks selline, nagu mina tahan. Otsused said tehtud ja nende järgi sai ka talitatud. Nüüd siis jääb üle vaid vaadata ja oodata, kas elu läheb seda rada pidi.

Aga olulised märgid uue aasta algusest on minu jaoks sellised:
1. vaatamata raskustele valitud tee jätkamine - kangekaelselt ennast läbi 1. jaanuari hommikuse tuisu murdes;
2. purjetamine - 1. jaanuari hommikul tuli mulle ukse peal vastu ja soovis head uut aastat seesama purjetamistreener, kellega me möödunud suvel põgusalt kokku puutusime;
3. minu soovid saavad täidetud ja inimesed teevad seda, mida ma soovin, et nad teeksid - leidsin ühe oma naabri tegutsemas sellel teemal, millega tegelemisest ma ise juba päris väsinud olin ja mille juures mõtlesin, et ka teised võiksid võtta selle asjaga tegelemise mõneks ajaks enda kätte.

Soovitud uut aastat teilegi ja et see tuleks täpselt selline, nagu te ta ise teete, sest ega keegi teine teie elu teie eest elama ei hakka, ikka ise tuleb oma asjad ära teha. Selline on elu väärtuslik õppetund, mille eelmisest aastast kaasa sain.

Kommentaare ei ole: