teisipäev, 19. aprill 2016

Autoroolis juhi silmadega

Täna sõitsin autoga kodu poole ja korraga hakkas mind häirima. Jah, ma tean, et ikka ja aina olen ju igal pool ringi sõitnud ja alati on tee servas või tee kohal olnud ka mingisuguseid reklaamtahvleid. See või teine, kolmas või neljas, kõik, kes võistlevad meie kõigi aja ja raha nimel.

Aga täna hakkas mind see reklaamikirevus korraga häirima. Ja mõtlesin selle peale, et kui on probleemi sellega, et inimesed oma mobiiltelefone autoroolis kasutavad või tegelevad roolis olles veel mingite muude asjadega, siis tegelikult peaks suures plaanis ära keelama ka tee servas olevad reklaamid - sest nad tõmbavad tähelepanu teelt eemale.

Muidugi on mul praegu hea kirjutada siin, ise just eile mõeldes selle peale, et ega autoroolis olles ei saa ka taevasse vahtida - eilne õhtu pakkus imelisi vaateid sellel teemal ja ikka ja aina pidin endale meelde tuletama, et prioriteet on siiski oluliselt madalamal. Ja ega seda vaadet, loodust kui sellist, ei saa ju ometi ära keelata.

Aga, reklaamid võiksid tõesti teede äärest kaduda. Niigi on neid igal pool, igal sammul. Mäletan ühte kogemust, kui polnud pikalt väljaspool linna sõitnud ja siis korraga sattusin - mismoodi ma nautisin seda, et ümberringi olid vaid metsad ja põllud, mõned majadki sekka, aga mis peamine -  mitte ühtegi reklaami - silm puhkas ja süda rõõmustas!

Kommentaare ei ole: