pühapäev, 6. detsember 2020

Mina oma suures naiivsuses

Nõndakaua, kuni inimene elab, peaks ta ka õppima. Minagi võiks ju ennast õppimisvõimeliseks inimeseks pidada. Aga kus sa sellega! Elu näitab jätkuvalt, et ma oskan ikka samadesse, enamasti enda jaoks ebamugavatesse olukordadesse sattuda ja seda peamiselt seetõttu, et ma kohe kuidagi ei taha õppust võtta.

Niisiis, olen taaskord ühes rattas sees, osaliselt vaid seetõttu, et ütlesin jah-sõna sel hetkel, kui otsiti vabatahtlikke. Ja kuna olin varemaltki hästi hakkama saanud, siis leiti, et mina võikski olla asjataja. Olgu siis pealegi, kui nii, siis nii. Asjatamisega mul probleeme pole, eks ikka jaksa ja suudan. 

Kuid üsna pea selgus, et taaskord olen ma olnud vägagi naiivne. Kui mina siis oma suures siiruses hakkasin aga usinasti toimetama, selgus üsna pea, et ikka on neid, kellel on vaja mingeid intriige punuda, mingeid omamoodi asju sehkendama. Asja iroonia on aga antud juhul selles, et seesama inimene oleks saanud selle asjatamise enda peale võtta, temagi oli selles ringis, kellele seda "kohta" pakuti. Ja kui muidu oli tal seletamiseks asja küll ja veel, et ikka niimoodi peaks ja teistmoodi oleks hea, siis sel hetkel, kui pakkusin talle, et kuna mina saan aru, et mind selle koha peale ei taheta, siis ta võiks ehk ise toimetada,  saabus otseloomulikult vaikus. Lisaks suutis see "tore" inimene iseenda üleskeerutatud tolmus veel väikest susimistki korda saata - ehk siis püüdes ise mingid inimesed oma suurte lausetega seltskonnast välja puksida, asus ta ise usinasti hoolitsema selle eest, et needsamad inimesed ikka seltskonnas sees oleksid. Mina vaatasin kogu olukorda kõrvalt ja imestasin üksjagu. Eks inimesel peab ju olema mingi selge siht ja eesmärk, aga antud juhul jäi see minu jaoks küll segaseks. Iseäranis, kui inimene iseenda sõnadele vastupidiselt tegutsema asus.

Nõnda ma siis seisingi kogu olukorra kõrval ja vangutasin vaid pead. Eks elus peab ikka huvitavusi olema, muidu oleks ju igav. Ja mine tea, võib-olla olekski liiga lihtne see, kui kõik asjad sujuvad ja laabuvad ja lähevad lepase reega... Mina aga oma suures naiivsuses usun ikka inimestest parimat, kuni tekitav seesugused olukorrad.

Kommentaare ei ole: