laupäev, 12. detsember 2020

Ikka tekib küsimusi

Juhtusin neljapäeval vaatama valitsuse pressikonverentsi ja päris huvitav oli see asi ikka. Ma sugugi ei räägi sellest, et jutt oli ümmargune ja segadust tekitav (eks see, missugune pudru ja kapsad sealt välja tuli, on nüüd kogu järgneva aja jooksul väga selgelt välja tulnud). Ja kui võiks arvata, et see mind kuidagi üllatas, siis tegelikult mitte. Kuigi jah, minu loogika ütleb väga selgelt, et sellistes olukordades, nagu meil praegu on, peab jutt olema konkreetne ja täpne, ei tohi jätta ruumi tõlgendamistele, valestimõistmistele ja eksiarvamustele. 

Aga mind pani imestama sootuks muu - nimelt ei olnud valitsuse liikmetel rääkimise ajal maski ees! Kui kogu aeg räägitakse sellest, et mask peaks takistama inimese poolt väljahingatavas õhus sisalduvate osakeste levimist, siis antud juhul jäi see asi küll täiesti arusaamatuks. Vaikimise ajal oli mask ees, rääkimise ajal aga võeti eest ära. 

Ja mulle tulid silme ette kõik need hetked sellest nädalast, mil minulgi on tulnud rääkida, mask ees. Ja kui mitmeid kordi ma mõtlesin, et see kõik on nii mõttetu, sest rääkida on ju vaja, aga maski tõttu on see raskendatud ja tihti tuli mul asju üle korrata, selgemalt artikuleerida, mõnel juhul ka kõvema häälega rääkida, sest tegu oli avara ruumiga ja muidu mind lihtsalt ei kuuldud. 

Teine, veidi naljakas mõte selle asja juures oli see, et maski kandmine tekitas minus tahtmise vaikida, st sain aru, et kuna rääkimine on raskendatud, siis pigem oleksin tahtnud üldse rääkimata jätta.

Kuid, tagasi minus küsimusi tekitavate teemade juurde - asi, mida mina täna vaatasin, oli see, et mul on matemaatikaga lood korrast ära. Tuli ju suur uudis, et peaministri teise koroonatesti tulemus on samuti negatiivne ja siis hakkasin mina mõtlema, et oot-oot, mis päeval talle see esimene test tehti. Ja arvutasin, kuidas mina arvutasin, ei saanud mina mitte kuidagi kokku kümmet päeva, mis on vajalik selleks, et karantiininõudest pääseda. Aga eks asi ole vast minu vigases matemaatikas. 

Sellised küsimused siis tekivad, kui natukenegi loogikat kasutada ja asjadele tõsisemalt otsa vaadata.

Kommentaare ei ole: