reede, 2. juuni 2017

Hea lugu

Mul on kodus üks CD-plaat, kus on peal järgmised lood: "Hea lugu", "Vana lugu" ja midagi veel samas suunas edasi. See tuli mulle meelde praegu, kui otsisin pealkirja sellele loole, mida ma pajatada soovisin.

Lugu ise siis seesugune, et käimas oli üks tavapärane trenn, kõik nohistasid omi asju toimetada ja siis kaks trennis olevat poissi otsustasid, et nad on trenni spordialaga, milleks on lauatennis, juba piisavalt tegelenud, et tegeleks millegi muuga. Kui nad siis olid endale sobiva tegevuse leidnud ja mõnda aega juba toimetanud, hakkas üks trennis osalev täiskasvanu huvi tundma, et miks poisid laua taga ei ole ja pinksi ei mängi. Selle peale teatas üks poiss kindla veendumusega: "Trennis peab lõbus olema ja meil on praegu väga lõbus!"

See oli minu jaoks väga hea ja ilus hetk, sest just seda olen ma oma trennides osalevatele lastele kogu aeg püüdnud sisse süstida - et nad leiaksid lõbu selle mängu juures üles, prooviksid, katsetaksid ja eksperimenteeriksid. Ja pole siis imestada, et ühe teise grupi viimases trennis mängiti alalauatennist - lapsed põrandal istumas ja püüdmas palli laua alt teineteiseni toimetada - (ja leiutati veel igasuguseid lauatenniseliike, nagu näiteks ülelauatennis, kõrvallauatennis, kahelauatennis jne) ja veel ühes kolmandas grupis oli viimase trenni teemaks see, kes kui omapäraselt suudab reketit käes hoida ja sedasi palli laua peale, vastase poolele toimetada. Ühesõnaga lõbu ja lusti ja fantaasiat kui palju! Aga, SEE lugu oli minu arvates nõnda hea lugu, et mul tekkis tahtmine see ka siia kirja panna!

Ja kuigi see pole lugu selle plaadi pealt, millest seda kirjatükki alustasin, siis on vähemalt esitaja õige, daamid ja härrad, Audru Jõelaevanduse Punt:




Kommentaare ei ole: