laupäev, 18. september 2010

Muutused

Kui kiiresti ja kergesti kõik muutuda võib, see on suisa imetlusväärne. On mingid asjad ühtemoodi, läheb vaid mõni aeg mööda ja asjad on hoopis teistmoodi.

Ma ei tea, kas kõik sai alguse minu mõttest, et see, mille eest meeleheitlikult pageda püüan, viib mind ikka enam selle asja juurde tagasi. Et võib-olla peaksin hoopis hakkama selle asja poole minema, ehk siis on loota, et lõpevad ära need meeletud mõtteheietused mu sees.

Ma ei tea, kas oli see teiste tegurite mängutulek, mis tühistas peaaegu hetkega suure osa minu sees olnud meelehärmist.

Ma ei tea ja ilmselt ei saagi kunagi teada. Igal juhul tean ma seda, et asjad on muutunud, asjad on teistmoodi.

Ja sain vastuse ka mind painanud küsimusele, õigemini siis sain teistmoodi sõnastuse asjale, mida olin tundnud ja teadnud. See tunne, mis mu sees nüüd tõeks koorus, oli: "Minu õnn on see, kui teised inimesed õnnelikud on, aga Sind ei saa mina õnnelikuks teha. Sina mind küll, aga mina Sind mitte ja seepärast on asjad just täpselt sedamoodi, nagu nad on."

Kogu asja kokkuvõtteks jälle üks suurepärane unenägu - inimene, keda ma polnud juba ammu unes näinud, toimetas minu unenäos ja kõik sai selgeks, mis siis, et selles unenäo olukorras nii palju jaburat ja arusaamatut oli.

/Kõik muidugi näitamas selles suunas, mida ma pidin sel nädalal tegema ja mispärast oli vajalik see kihk, et tahan siia.../

Kommentaare ei ole: