esmaspäev, 30. juuli 2007

Kui käid jala

Seda teab ilmselt igaüks, et kui inimene on laisk, siis ta ei viitsi midagi teha. Pühapäeval oli minu jaoks see midagi, mida ma teha ei viitsinud, auto parkimine kesklinna suurte kaubamajade parklatesse - kuigi mul on olemas nii Kaubamaja kui ka Stockmanni püsikliendikaart, ei leia ma pühapäevasel päeval, kui südalinnas on parkimine tasuta, endas jõudu autoga parkimismajades manööverdada. Pigem lähen kergema vastupanu teed ja pargin auto kuhugi "tänavale" ning patseerin linnas ringi jala.

Ja niimoodi läks siis ka eile. Loomulikult näed võrreldes autoga sõitmisega jala käies ikka palju rohkem linna. Niimoodi siis proovisin ka Tallinnas viimaks ära, kuidas on, kui on pilvelõhkuja ees seista ja kaela kõveraks ajades taevasse kõõritada - pidi ikka päris korralikult vaeva nägema, et maja kogu tema kõrguses hoomata.

Samas avastasin Tallinna kesklinnast uue tänava - kas Sina juba tead, kus on Väike-Pääsukese tänav? Igal juhul ei oleks ma osanud arvata, et selle koha peal omaette tänav asetseb - mõtlesin ikka, et kas on tegemist Rävala puistee lõpu või Tartu maantee algusega, kuid ometi ilutses tänavanurgal Väike-Pääsukese tänava silt.

Tuleb välja, et olen seda tänavat mööda mitmeid kordi autoga sõitnud, eraldi tänava olemasolu teadmata. Samuti, kuna olen vaid autoga sõitnud, ei ole ma olnud teadlik, et Jaani seegi väljapanek on varjatud sõidutee servas asuva viilkatuse alla - arvasin kogu aeg, et sealtkaudu pääseb maa-alusesse parklasse, kuid nüüd siis leidsin sealt hoopis muuseumiväljapaneku.

Eks tuleb ka mõni teine kord olla laisk ja ennast jala käima sundida.

Kommentaare ei ole: