esmaspäev, 4. mai 2020

Päevad, mille nimel tööd teha

Kui ma kunagi mõtlesin, et mul saab olema oma ettevõte, siis mõtlesin, et selle ettevõtte nimeks võiks olla "Asjalik ja abivalmis" (miks ma üldse arvasin, et mul oma ettevõte saab olema, seda ma ei tea, aga ju siis selline mõttevälgatus mu peast läbi käis, kui mul see nimemälestus on). Aeg läks, tuli siis see oma ettevõtte loomise hetk, aga nimeks sai tol korral sootuks muu. Eks see nimi, mis tookord nimeks sai, on minu enda jaoks sügava sisuga. Aga, see on hoopis teine teema...

Praegu tahtsin pajatada hoopis sellest "Asjalikust ja abivalmist". Sest, kuidagi oli see sisemine tunne selline, et ma olen piisavalt asjalik ja üsnagi abivalmis, et võiks ju olla selline nimi küll. Repliigi korras olgu ära märgitud, et täna sõitsin mööda kaevetöid tegevatest meesterahvasest, kelle tööriietele oli kirjutatud "Mullamutt" ja võttis ikka muigama küll...

Teema kipub kuidagi vasakule ära minema ja ei suuda ma suurest erutusest kirjutada sellest, millest tegelikult kirjutada tahan. Ehk siis, nimimõte oli seesugune ja tuli see peamiselt sellest mis on üks suuri asju, mis mind motiveerib tegema oma tööalaseid toimetusi. Selleks motivaatoriks on see, kui ma saan kellegi elu lihtsamaks teha, kui see, mida mina teen, lahendab kellegi teise jaoks ära mingi probleemi, millega ta on pikalt pead vaevanud ja pidanud seetõttu, et probleem lahendamata on, palju aega raiskama ja hulgaliselt vaeva nägema.

Ja siis saabuvad sellised päevad, nagu tänane, mil on võimalik kuulda häid sõnu iseenda aadressil seetõttu, et olen see, kes pakub keset kaost turvatunnet, kes on taganud asjade töötamise ka siis, kui kogu ümbritsev keskkond kokku on kukkunud. 

Ja iseäranis õnnelik olen ma selle üle, et mul on praegu see õnn teha sellist tööd, leida selliseid lahendusi, mis kedagi praktiliselt aitavad. Ehk siis - näha reaalseid tulemusi ja seda, kuidas minu töö on see, mis selliste tulemusteni viib. Sest, olles teinud mingil ajal ka sellist tööd, mille tulemust reaalselt näha pole olnud ja mille puhul tekkis üsna sageli see küsimus, et kelle ja mille jaoks seda kõike tehakse, oskan ma väga hästi hinnata seda, kui ma ise saan oma töö tulemust käega katsuda, saan aru, et mina olengi see, kes on kellegi teise maailma paremaks muutnud.

Kommentaare ei ole: