laupäev, 11. aprill 2020

Pole sugugi lihtne

Kui siin mõni aeg tagasi kirjutasin, et raamatuid, mis lugemist ootavad, on 97, siis arvasin, et saan oma lugemisnälga ka täiesti kenasti kustutada. Sellise arvamus tekkis sel põhjusel, et sain suurema raamatukogu e-raamatutele ligi. 

Aga ei osanud ma sel hetkel arvata, et võin kokku puutuda seesuguse probleemiga nagu seda on raamatute puudus. Ehk siis, nüüd olen oma nimekirja ikka kamminud ja leidnud sealt mõned raamatud, mida lugeda saan, aga suures plaanis pole see lugu sugugi nii lihtne, kui esialgu paistis. 

Ja eks ma ise teen selle asja ka enda jaoks keerulisemaks - eks ma ikka valin ka, mis tuju mul on ja mis sorti raamatuid ma lugeda tahan, milliseid elamusi saada soovin.

Aga, ega see kõik pole virisemisena mõeldud - see on pigem selline tõdemus, et seis lihtsalt selline on, mitte nõnda lihtne, kui ma selle arvasin olevat. Ja parata pole midagi ja hullugi pole midagi. Sest ka raamaturiiulis leidus üks lugemata raamat, mis nüüdseks loetud on, ja lisaks on ju raamaturiiulis ka selliseid raamatuid, mida uuesti lugemine taaskord elamust pakub. Niiet, lugemisvara jagub.

Üks on aga selle kõige juures väga selge - lugemata olla ma ka väga ei oska, ikka peab lugemismaterjali olema.

Kommentaare ei ole: