kolmapäev, 23. mai 2007

Traffic

Kui Eesti raadiojaamades hakkas kõlama ansambli Traffic esimene singel "Kallis ära küsi", siis teadsin, et selle koosluse plaati tahan ma endale saada. Eelmisel nädalal nägi see helikandja siis lõpuks ilmavalgust ning mul õnnestus see eile endale rõõmustada.

Sellest esmakohtumisest on nüüd juba tükk aega möödas ja vahepeal on singleid ning Traffic toodetud lugusid avaldamist leidnud veelgi - kasvõi viimase ajal populaarseim lugu "Meie laul", mida kahasse Maarjaga esitatakse ja mida kõik raadiojaamad pidevalt ketravat tunduvad.

Selle pika sissejuhatuse peale astuks siis plaadi enda juurde. Kiitust tahaksin avaldada nendele noortele inimestele, kes on vaeva näinud ja ise lugusid kirjutanud. Ainsaks erandiks on plaadi lisalugu "Vihm", aga see lugu tuli minu arusaamist mööda bändi repertuaari pärast nende esimesi omatehtud lugusid.

Muusikaliselt on plaat kergesti kuulatav - st on olemas kvaliteet, kuid selles pole midagi sellist, mis kutsuks sügavamalt muusikasse süüvima. Samas on aga väga tugev rõhk sõnadel, mille autorite reast leidsin peategelasena Heiti Kenderi. Sõnades on teatud kurblik alatoon, samas on leida ka piisavalt irooniat ja iga kuulamine toob esile uusi kujundeid. Kas nad lähevad kokku ka bändi väljanägemisega, ei oska öelda, sest laval pole ma neid noormehi veel näinud.

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et Traffic on loonud mulje, kui hea ja kvaliteetse Eesti muusika esindaja ja seetõttu on minugi plaadikogus nüüd nende plaat, mille ikka aeg-ajalt kuulamiseks masinasse lükkan.

Kommentaare ei ole: