esmaspäev, 27. juuli 2020

Õnne peab olema!

See lugu sai alguse neljapäeva õhtul, kui saatsin universumi poole teele ühe soovi. Lihtsalt, sest soov tekkis ja tahe ju oli. Suuremaid lootusi aga sugugi polnud - sest, nagu ikka, on mitmeid faktoreid, mis soovide täitumist mõjutavad (ja realistina saan ma ju hästi aru sellest, mis on võimalik ja mis mitte).

Ja läks aeg edasi, selgus, et soovist sai peaaegu kiusatus, sest asjaolud muutusid ja sobitusid minu sooviga üsna hästi, aga kontekst ja tempo olid sootuks valed. Ainult hull oleks sellises seisus võinud mõelda sellele, et soov tõesti tõeks saada võib.

Aga, eks ma siis sõnastasin oma soovi muutunud aja- ja ruumiraamis ümber, või pigem andsin talle uut hoogu, küll ulakast ja (jumala)vallatust vaatenurgast lähtuvalt, aga ma lihtsalt ei suutnud ennast tagasi hoida (kui juba oli tekkinud väikegi võimalus, et ehk...). Olles ise muidugi ilma igasuguse suurema lootuseta ja saades aru, et kõik see pigem utoopia- ja ulmevaldkonda kuulub.

Ja saabus siis pühapäev, toimetasin omi toimetusi - oli üks imeline merereis, mis vajas tegemist (ja mis sai ka mõnusasti teoks), ja seejärel, et mitte lasta oma elul tühjalt voolata, püüdsin ühendust saada ühe oma sõbraga, et ehk saame midagi ühist ette võtta. Aga sõber mu kõnele ei reageerinud ja mõtlesin, et olgu siis pealegi, kui nii, siis nii (hilisel õhtutunnil selgus, et sõber oli täiesti ootamatult teiste plaanidega hõivatud).

Saabus õhtune aeg ja mõtlesin, et kaen, mida mu kirjakasti ütleb, kas sisaldab ehk mingeid sõnumeid. See üllatus, mis kirjakastis mind ootas, oli nii ootamatu, et ma lihtsalt ei suutnud seda uskuda. Neljapäevaseõhtusest utoopilisest soovist oli saamas reaalsus, nii loetud minutite pärast, kui kõik klapib.

Ja kõik klappiski, soov täitus, utoopilisest unistusest sai reaalsus. Ime sündis ja õnne oli selle kõige juures ikka meeletult. Ning taaskord sain tõdeda: kui mõni plaan läheb untsu, siis ei tasu kurvastada, sest universumil võivad oma toimetuste seas olla sootuks suuremad ja tähtsamad plaanid välja mõeldud.

Suur tänu, elu, et julgustad ja toetad!

Kommentaare ei ole: