esmaspäev, 17. veebruar 2020

Paneb ikka vanduma küll!

Olen siin viimastel päevadel olnud sinise ekraani "lummuses". Jah, just nõnda võib seda asja nimetada küll. Lugu sai alguse sellest, kui mu kätte anti arvuti, mille Windows 10 operatsioonisüsteem oli ette löönud sinise ekraani - et temal süsteemiviga ja kõiki võimalikke variante proovides ei õnnestunudki mul seda tööle saada. Läksin sellega siis asjatundjate juurde ja eks lühikese arutelu järel sai lihtne lahendus leitud - õnneks polnud selles arvutis andmeid, mille pärast muretseda ja nõnda see asi siis suhteliselt kiiresti korda saigi.

Aga, kui juba üks on, siis tuleb teine ka kohe ligi. Ja mulle tundus, justkui oleks see esimene arvuti nakatanud mu enda arvutit, sest sellelegi ilmus sinine ekraan ette. Ja sellise asi pani ikka vanduma küll. See arvuti sai üle viidud Windows 10 peale, nii umbes-täpselt kuu aega tagasi, siis, kui Windows 7 tugi ära lõppes. Ja eks ole sellega nüüd omajagu peamurdmist juba olnud ka, aga nüüd siis ikka ametlikult ka sinine ekraan ees. 

Õnneks suutis see arvuti sellest seisust ise välja tulla, aga korralikult vanduma pani ikka küll. Olles aastaid kasutanud arvuteid, kus on Windows XP ja Windows 7 peal, hakkasin mõtlema, et tehniline progress pole ikka midagi head - juba Windows XP'ga arvuti vahetamine Windows 7'ga arvuti vastu oli tagasiminek ja nüüd on see Windows 10 veel samm tagasi, vähemalt selles valdkonnas, mis minu jaoks oluline on - töökindlus. Ja praegugi saan oma Windows XP arvutiga kõik enda jaoks vajaliku tehtud - nt sain seda arvutit kasutada ühtede Exceli makrode testimiseks, mida mul teistes arvutites puuduvate programmide tõttu teha polnud võimalik ja need makrod sai tööle ka kõige uuemates arvutites.

Ja eks see Windows 10 on ikka olnud selline operatsioonisüsteem, mida ma kuidagi kasutusele võtta ei tahtnud, aga kuna ka riigi poolt sunnitakse ikka kõige uuemat peale, siis suurt valikut selles osas polnud. Proovisin ka virtuaalset masinat oma masinas käima panna, aga see polnud piisavalt kiire ja nõnda tuligi minna operatsioonisüsteemi vahetamise teed. Eks paistab, mis sellest edasi saab.

Kommentaare ei ole: