laupäev, 29. aprill 2017

Kas vanasti pandi pidu teistmoodi?

Kui üks õhtu pakub kahte vanema generatsiooni naisterahvast, kes alkoholilembesed on ja kes alkoholilembuse tulemusena igasuguseid trikke tegema hakkavad, siis paneb selline asi mõtlema.

Kaks kõnealust naisterahvast on mu elus ikka figureerinud, aga ma ei ole kunagi mõelnud selle peale, et nad nõnda sarnased on. Nüüd siis oli mul ühe õhtu jooksul võimalik neid mõlemat näha ja arutleda selle üle, et kas vanasti pandi kuidagi teistmoodi pidu. Sest neil, vaatamata nende vanusele, on särtsu ja sädet ja kiiresti leitakse tee põleva aine juurde ja sealt edasi tulevad ka juba trikid. Üks neist naisterahvastest nt on sellises olukorras harrastanud tõukerattaga sõitu, mis lõppes enesele viga tegemise ja kiirabi kohalekutsumisega.

Eks ma muidugi kõrvalt vaatan, et ma olen ikka tükk vanainimest valmis küll, sest mina küll sedasi ei jaksaks ega suudaks, juba praegu, iseasi, kas ma tahakski. Aga mõtlema paneb see kõik küll.

Ja kui on ühe õhtu jooksul kaks pidu, milles osaleda, siis ikka kipub inimene võrdlema - nõnda siis minagi. Ja minu sümpaatia kaldus ikka vanemate inimeste peo poole - kleepuvad põrandad, üldine laga laudade peal ja põrandal ning kõledad seinad polnud just väga ahvatlev peokeskkond.

Kommentaare ei ole: