esmaspäev, 3. september 2007

Šveits

Mis aastast on Šveits ÜRO liige? Kui Sa just pole selle uudise peale sattunud, siis arvatavasti paned vastates aastakümnetega mööda. Vastuseks on alates 2002. aastast. Kuna materjalid, kust seda lugesin, olid prantsuskeelsed, mõtlesin esialgu, et mu keeleoskus veab mind alt. Kuid täna siis kontrollisin oma andmed üle ja tuligi välja, et just niimoodi see ongi.

Tundus kuidagi uskumatu, et riik, milles asub ÜRO alaline esindus, alles vähem kui viis aastat tagasi ÜRO liikmeks astus. Ja nii tuligi teha veelkordne faktikontroll.

Kuidas ma üldse kogu selle teemani jõudsin - pidin lihtsalt ükspäev Rahvusraamatukogus aega parajaks tegema ja mõtlesin, et kuna Šveits on selline riik, millest pean, siis astun sisse temaatilisse saali. Saalitöötaja oli positiivselt üllatunud, et tuleb üks inimene, kes Šveitsi vastu huvi tunneb ja erinevalt enamikust külastajatest on huvitatud prantsuskeelsetest materjalidest - nii sain siis lisaks laenutatud raamatule kaasa ka infomaterjale.

Eile siis asusin neid lähemalt lehitsema ja päris huvitav oli rohkem teada saada riigist, mida mitmeid kordi külastanud olen ja mille ühes linna näeksin ennast ka hea meelega elamas. Natuke enam avastada seda multikultuurset riiki, mida iseloomustab mitmekesisus, leidlikkus, usaldusväärsus, hoolimine ümbritsevast keskkonnast ja nagu öeldaks missivõistlustel "world peace".

Kommentaare ei ole: