esmaspäev, 26. märts 2007

Pipi!Nuki!Puhh!

"Estonia" teater on ikka hästi vahva, et ta näeb suurt vaeva sellega, et kasvatada endale ka tulevikuks teatrikülastajaid ja minu arvates on väga hea, et teatripisikut püütakse süstida juba väga varases lapseeas. Järjekordne näide sellisest käitumismallist on "Pipi!Nuki!Puhh!", kus omavahel on seotud "Estonia" kolme menuka lasteetenduse "Pipi Pikksukk", "Nukitsamees" ja "Puhh!" tuntumad ja armastatumad muusikapalad.

Kõigepealt peaks vist alustama sellest, et "Puhh!" oli minu jaoks täiesti tundmatu komponent selles kompotis ning esimese hooga ei õnnestunud mul arugi saada, et milline laval olevates värvikatest "Puhhi!" tegelastest õieti see karupoeg siis on. Pika arutlemise peale siis lõpuks taipasin, et see on ju see suur kollases kostüümis asjamees. Arvan, et siin on segaduse tekitamisel oma osa Disney stuudiol, kelle joonistused on väga palju mõjutanud arusaama sellest, kuidas üks Karupoeg Puhh välja peaks nägema. Kui aga selle pildi asendasin laval ringi patseeriva karuga, loksus kontekst kenasti paika.

Osatäitjatest jättis parima mulje Kelli Uustani, kes oma särtsakuse ja lapsemeelsusega sobis väga hästi Pipi rolli. Samuti esinesid hästi Nuki osa täitnud Henri Christofer Aavik ning Tommy osatäitja Hans Christian Aavik. Üldiselt tundus, et laval lustisid ühtemoodi nii "tõsised" näitlejad kui ka lavastusse kaasatud lapsed.

Kuna istusin esimeses reas, siis oli võimalik päris lähedalt jälgida dirigendi tööd - Mihhail Gerts, kes küll kavalehe järgi on kõrgharidusega klaverimängija ja alles õpib orkestrijuhtimist, võlus oma energilisuse ja entusiasmiga, tundes ilmselgelt rõõmu oma tegevusest.

Lisaks siia juurde veel, et väikesed lapsed on ilmselgelt parem teatripublik, kui teismelised - kui minu eelmise "Estonia" külastuse rikkusid suures osas ära mobiiltelefoniga etenduse ajal suhtlevad ning omavahel jutustavad teismelised, siis väikesed lapsed olid täielikult etendusele keskendunud ega tegelenud kõrvaliste asjadega.

Kommentaare ei ole: