pühapäev, 5. mai 2019

Soovitan soojalt!

Sattusin Vihasoo linnuvaatlustorni enam-vähem juhuslikult - tulles taaskord oma lemmikpaigast Käsmust, leidsin, et selle asemel, et ots kohe kodu poole keerata, võin ju teha tiiru mööda rannikut ja nõnda ma siis Vihasoo peale keerasingi. Peagi avanes vaade karjamaale ja selle tagumises servas märkasin ühte vaatlustorni. Lähemale jõudes märkasin parklat ja kui olin auto ära parkinud, siis asusin lugema kohalikku teadetetahvlit. Lugesin ja ise veel mõtlesin, et lähen vaatan, mis siis loodusel pakkuda on. 

Astusingi siis kena torni juurde ja ronisin vaateplatvormile ja asusin siis kaema, mis toimub. Ja loodus oli helde - sellest sai minu esmakordne kotkavaatlus. Vägevad on need suured linnud ikka ja imeline on jälgida nende lendu ja hing ikka hõiskab selle vaatepildi peale.



Ja võib vist üsna veendunult tõdeda, et ma olen seal kotkaid lendamas näinud iga kord, kui sinnakanti sattunud olen, ja viimane kord oli veel iseäranis imeline - neli kotkast oli korraga taevalaotusel.

Niiet, soovitan soojalt - Vihasoo linnuvaatlustorn! Kuna koht on meretuultele avatud, siis on soovitav varuda midagi tuulekaitseks ja soojad riided võiksid samuti seljas olla - siis ei hakka külm ja on võimalik looduse poolt pakutavat ilu pikemalt nautida.

Kommentaare ei ole: