reede, 31. juuli 2009

Sõbrast mõjutatud

Kuna olen kuulnud kolme erinevat varianti, siis on mul olemas võrdlusmoment. Kuulasin seda kõige viimati tekkinut ja tundsin, kuidas laulja on ennast mõjutada lasknud oma sõbra tegemistest. Ma ei tea, miks mul on vaja minna nii sügavale. Kas on see tahtmine selgust saada? Või on see soov leida midagi seesugust, mida keskmine kuulaja kindlasti ära ei taba? Sõbra mõjutused tekitasid hoopis teistsuguse loo - selle asemele, mis enne oli olemas olnud, tekkis täiesti uus.

See viis mu mõttele, kuidas meie sõbrad meid mõjutavad. Nemad on need, keda usaldame, ja kui näeme ning mõistame, et nad teevad midagi paremini või õigemini, kui me ise senini osanud oleme, siis otse loomulikult tekib meis soov neid jäljendada ning nende pakutud lahendust kasutada.

Ja kuigi uued variandid on head ja huvitavad, jätan oma hingesoppi siiski alles selle esmakordse kohtumise, sest see oli ehe ja omane, veel mõjutusteta, omaette rõõmustades, et mul oli võimalik sellest osa saada.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mina olen märganud, kuidas ma ühe või teise lapsega suheldes tema ema kõnemaneeri matkin - see toimub alateadlikult. ja tihti olen oma sõnavarra lisanud sõnu ja fraase sõprede keelekasutusest.
v.

J ütles ...

See asi on küll põnev - see emade kõnemaneeri matkimine. Aga kuidas isadega on?

Anonüümne ütles ...

isasid näeb harvem, aga tundub, et isad tegelikult matkivad emasid. :)
v.

J ütles ...

Väga huvitav tähelepanek. Ma arvan, et sellest saaks terve uurimustöö teha.