neljapäev, 15. mai 2008

Tahtmine ja saamine

Vanarahva tarkus ütleb - tahtmine on taevariik, saamine iseasi. Kuid olen kuulnud mõnda inimest ütlemas, et iga inimene võib saada täpselt seda, mida ta tahab. Kuidas siis olukord tegelikult on?

Ühest küljest on igaühel meist omad tahtmised, kuid kuidas on lood saamisega. Selles osas pakub elu erinevaid variante. Kõige parem on see, kui Sa saad, mida Sa tahad, ja just täpselt sellisel kujul, nagu ette kujutasid. Samas juhtub sagedasti nii, et tahtmised võivad täituda, aga hoopis mingil muul moel, kui Sina mõtlesid. Vahest on elul aga selliseid trikke pakkuda, et saad seda, mida keegi kõrvalt ihaldab, aga ei saa, või siis keegi teine saab seda, mida Sina oled soovinud.

Kas aga kõige selle juures pole nii, et kui Sa ikka midagi väga hingest tahad, siis selle viimaks ka saad - vahepeal pead aga kannatlik olema ja oma aja ära ootama. Või siis ehk kohandame oma tahtmisi selle järgi, mida me reaalselt saada võime?

Kui nüüd siseneda aga saamisjärgsesse analüüsi, siis võib juhtuda nii, et kui Sa midagi väga pikalt tahtnud oled ja selle nimel pingutanud, võib see asi "saabudes" pettumuse valmistada - oled enda jaoks loonud ideaalse pildi ja reaalsusega ei pruugi see enam kokku minna. Samas võib aga olla nii, et kui oled saanud midagi, mida Sa pole tahtagi osanud või julgenud, siis tabab Sind täielik õnnetunne - kuigi enamasti ei oska Sa seda piisavalt hinnata, tõded ikkagi vahel, et elu on suurepärane.

Kommentaare ei ole: