kolmapäev, 6. veebruar 2019

Kas tõesti majandusuudis?

Kuna jälgin Uku Randmaa kulgemist tema ümbermaailmapurjetamise võistlustel, siis ikka jäävad silma ka sellega seotud uudised. Täna siis lugesin, et on avaldatud uudis selle kohta, kuidas Ukul on toiduvarudega kitsas käes ja kuna reisi lõpuni on meremiile veel üksjagu (Uku on praegu kusagil veidi ekvaatorist põhja pool ja finiš on Prantsusmaa läänerannikul), siis tuleb väga kokkuhoidlikult toiduvarudega ringi käia. Ja see tähendab ka seda, et Uku kehakaal langeb.

Eks ole teada see, et kõigest soovitakse uudist teha ja eks see, mida Uku praegu teeb, on igal juhul uudistekünnisest ülevalpool - ränkraske teekond, ilma ühegi peatuseta, kaasaegsete abivahenditeta, on iseenesest juba suur tegu, lisaks on ta sellel teekonnal mitmeid väga kriitilisi olukordi läbi teinud ja eks selge märk sellest kuivõrd raske see ettevõtmine on, on see, et katkestajaid on selles võistluses palju olnud. Aga, mis mind imestama paneb, on see, et see konkreetne uudis, millest ma siin kirjutan, on majandusuudiste hulka arvatud. Minu mõistus on liiga piiratud, et mõista, kuidas seda majandusuudiseks liigitada saab?

Aga, Ukule, tänasel sünnipäeval veel iseäranis, vastupidavast ja kindlat meelt, et meri toitu juurde tooks ja kodutee kiiremini kulgeks!

Kommentaare ei ole: