reede, 1. august 2008

Mere pidu

Järsumäe Virvest on viimasel ajal palju juttu olnud - eks ikka peamiselt seepärast, et tegus naine, 80 aastat noor, lustib ja laulab südamest. Sai siis minulgi viimaks ära nähtud sellise tegusa inimese tuurikontsert. Sai kaasa lauldud ja tantsitud, endale laste näol ka mõnusad tantsupartnerid leitud.

Tuuril tähistas oma 10. sünnipäeva ansambel Zorbas - minu jaoks jätsid nad kuidagi akadeemilise mulje ja seetõttu jäin ma suhteliselt puutumata nende kuumadest kreeka viisidest. See on mu mäletamist mööda üks neist vähestest kordadest, kus esineja plaadi pealt/raadiost kuulatuna parem välja paistab, kui lavalt nähtuna-kuulduna.

Virvega koos astusid tuuril üles ka Audru Jõelaevanduse Pundi mehed, kellega ma sellel kevadel lähemalt tutvust tegin. Seda nende sellel aastal ilmavalgust näinud plaadi "Kalad ja moos" vahendusel ning kuna see tutvus päris meeldiv oli, sai otsustatud, et neid tuleb kindlasti ka oma silmaga kaema ja oma kõrvaga kuulama minna. Otsus oli igati õige, sest sellest pundist õhkus siirast soojust ja mõnusat musitseerimisrõõmu. Ütleks suisa, et nad said minu näol endale ühe austaja lisaks. Samuti andis nende toetus Järsumäe pereansamblile vürtsi juurde ja pani Haapsalu Piiskopilinnuse väikese õue mõnusalt kahisema. Kiidusõnu nende esinemise kohta hakkas siit-sealt kõrva veel peale kontsertigi.

Kommentaare ei ole: