esmaspäev, 27. aprill 2009

Kunsti nimel

Sain võimaluse vaadata eesriide taha, garderoobidesse, proovi ja etenduse ettevalmistamisse. Milline erakordne võimalus! Kuigi see maailm paistab seestpoolt hoopis teistsugune, kui väljastpoolt, on siiski hea teada, milline on asja sisu.

Ühest küljest sain teada, et kõik need, kes laval muutuvad "suurteks", on vaid inimesed, väljaspool oma rolle samasugused, kui igaüks meist. Kuid teisest küljest sisendas köögipoole nägemine minusse veel suuremat austust nende vastu, kes selleks, et publikule hingelist naudingut pakkuda, unustavad oma mured, probleemid, vaevad ja valud ning suudavad luua illusiooni, millesse pealtvaatajad ennast hea meelega kaasa tõmmata lasevad. Millised on need ohvrid, mida kunsti nimel tuuakse, on vaid tegijate endi teada. Ja vahel harva satub mõni valitud kõrvaline inimene neid nägema - seekord juhtusin see mina olema.

Järgmine kord, kui selle maailmaga kokku puutun, vaatan neid kunsti nimel endast kõike andvaid inimesi veelgi suurema sügavalt südamest tuleva lugupidamisega.

Kommentaare ei ole: