teisipäev, 5. mai 2015

Vaidlushimuline olen ma ka...

Jah, see on ammu teada, et mulle meeldib vaielda. Vaielda siis, kui on teemaks mingisugused asjad, millega ma olen väga lähedalt kokku puutunud. Ja iseäranis siis, kui ma tean, mida ma räägin. Viimased paar nädalat on pakkunud mulle kahte seesugust vaidlust. Ja eks ma mingi hetk nende asjade keskel olen ka kõhklema hakanud, oma teadmistes. Aga, õnneks on oma teadmisi ju võimalik ka üle kontrollida. Ja hea meel on mul tõdeda, et ma ikkagi tean, mida ma räägin. Ehk siis, see, mida ma olen välja öelnud, on osutunud õigeks.

Ja kummaline on see, mis hakkab nende vaidluste keskel korraga toimuma. Ma olen seda ka varemalt tajunud - kuidas need vaidlused omandavad justkui mingi uue tooni ja värvingu, lähevad kaugemale, kui konkreetsed faktid. Ja huvitavad on inimeste reaktsioonid.

Kõige radikaalsemad vaidlused on mul olnud inimestega, kellega on ikka korralikult karjutud ja ragistatud. Hämmastaval kombel on selliste asjade tulemusena senised suhted sootuks paremaks muutunud, areng ja kasv on olnud mõlemapoolne.

Kommentaare ei ole: