laupäev, 30. mai 2015

Seal tuleb ju arvutada...

Rääkisin ühe oma tuttavaga sellest, milline on minu järgmine tööprojekt ja ta lausus siis selle peale: "Seal tuleb ju arvutada (ilmselge rõhuasetusega sellele justkui peaksin sellest valdkonnast eemale hoidma)?!"

Kuigi ma sain talle vastuseks kohe öelda, et olen just ühe sellise lahenduse valmis meisterdanud, mis arvutab masse ja pikkusi ja kõiksuguseid muid asju, et matemaatikat ma ei pelga, jäi tema öeldud repliik siiski mu sisse.

Kuidas on võimalik, et inimene, kes ka ise toimetab insener-tehniliste lahenduste loomisega, pelgab arvutamist või seda, et mõni asi, mida ta teeb, võib sisaldada arvutamist?

Minu viimase aja kogemus ütleb, et isegi nt arvutikujunduse loomisel on tarvis arvutamisega tegeleda, vähemalt selle asja puhul, millega mina siin mõned päevad tagasi tegelesin, tuli mul kõvasti kalkuleerida, et saada asjad õigetesse kohtadesse. See, et ühe kodulehe lahenduse sissegi läks paindlikkuse tagamiseks üks lihtsapoolne koordinaatide arvutamisalgoritm, ei ole vist märkimist väärt?

Kommentaare ei ole: