laupäev, 22. jaanuar 2011

Mitu kihti

Oli mul siin üks olukord, mis lahenes ühel korral ühtemoodi. Toona olid mul omad põhjused, miks olukorda sedasi lahendada. Tuli ette analoogne olukord ja seekord, olles õppinud eelnevast korrast, lahendasin olukorra teistmoodi.

Ja tulemus tundus seesugune, et enda arvates põhjustasin oma viimase lahendusega veel suurema segaduse, kui oleksin suutnud põhjustada esialgse lahendusega. Nii ma arvasin, aga mul ei olnud taustainfot. Nüüd, vajaliku info kätte saanuna, sain aga teada, et sisemine tunne ei vedanud mind ka seekord alt - mind juhatati täpselt õigele teele karide vahelt läbi ilma alust vigastamata.

Tagantjäreletarkusena võin vaid tõdeda, et elus on alati mitu kihti, mis üksteise peal on ja pole siis imestada, et elukunst nii keeruline on ja sellega hakkamasaamiseks nõnda palju vaeva tuleb näha. Ja alati võivad hinnangud asjadele ja olukordadele muutuda. Ja nagu juuresolevas loos, võib heast asjast saada halb ja siis sellest halvast asjast taaskord hea, ainuüksi selle põhjal, milline on taustsüsteem.

Kommentaare ei ole: