pühapäev, 16. jaanuar 2011

Miks sedasi?

Kas teil on mõnikord selliseid olukordi, kus tekib küsimus: "Miks sedasi?" Eks ikka tekib. Selliseid olukordi tekib ju kõigil kogu aeg.

Minul tekkis üks selline olukord ja ma ei ole siiani suutnud aru saada, miks siis ikkagi sedasi. Mis oli see põhjus, et just sedasi? Suudan enda jaoks välja mõelda kaks põhjust, aga kas kumbki paika ka peab, seda ma ei tea. Ega saagi kunagi ilmselt teada.

Kui ma nüüd võtaks asja täiesti enesekeskselt, siis arvaksin, et minu pärast on asi sedasi, et kõik on sedasi seepärast, et minul parem oleks. Kuigi põhjuseid võib olla mitmeid.

Mõned asjad võiksid jääda välja ütlemata, sest ma tean neid niigi. Kustkohast ma küll sellise tarkuse olen võtnud, seda ma ei tea, aga ma tean, et ma tean asju, sest ma saan aru ja oskan näha asjade taha. See ehk säästab ja päästab mind ka sellistest olukordadest, kuhu võiksin sattuda, kui oleksin ette valmistamata. Nagu see kirjeldatud olukordki näiteks - kui ma poleks juba enne teadnud seda, mida mulle mõned hetked hiljem öeldi, oleks võinud asi kontrolli alt välja minna, aga ma teadsin esimesest hetkest peale ja seegi andis mulle vajaliku enesekindluse olukorraga hakkama saada.

Kommentaare ei ole: