esmaspäev, 16. märts 2015

Vaid üks lause

Ühe väljaöeldud lause peale hakkasin ma mõtlema, et kui palju meie arvamust kellestki võib mõjutada üks väljaöeldud lause. Kui palju see, mida inimene räägib, räägib inimese enda kohta.

Mul on selliseid ühe lause tegelasi küll - kes ühe oma väljaöeldud lausega näitavad väga täpselt ära, missugune on nende maailmapilt. Piisabki vaid sellest, et mõista ja aru saada, et sellise inimesega tegemist teha ei taha.

Ma tean, et olen väga pealiskaudne, kui ühe lause põhjal otsustan inimeste üle. Minu jaoks on inimese (või pigem minu arvamuse väljaütlejast) ära rikkunud järgmised laused (koos sinna juurde käinud tonaalsusega):

- Sa hoiad seda suitsu käes nagu mingi naine (väljaütlejaks üks tuntud sportlane)!

- Mind ei huvita Eesti Energia käekäik (väljaütlejaks majandusminister, kes ka edaspidi, oma uues rollis, hulgaliselt sama lahmivaid mõtteväljendusi endast välja paiskas)!

- Te tõite meile nüüd oma raha ja meie lähme laristame selle kõik maha (väljaütlejaks üks inimene, kes selle sündmuse raames, kust see väljaütlemine pärit on, oli muusiku rollis)!

See viimane oli kõige suurem šokk, sest ma olin sellest inimesest enne ikka väga hästi arvanud, aga kui ta sellise labasusega välja tuli, siis oli see minule kui ühele panustajale solvav. Eks ma saan ise ka väga hästi aru, et lollidelt tulebki raha ära võtta ja eks tõde (antud juhul siis seda, et ma loll olen) on ikka valus kuulata, aga see kõik on juba tagantjärele tarkus.

Kommentaare ei ole: