pühapäev, 13. september 2009

Poolt ja poole

Hakkasin mõtlema, et kuidas see asi siis on. Tahaksin öelda, et olen kellegi poolt. Samas tähendab see justkui seda, et ma peaks kellegi teise vastu olema? Aga kui ma ütleksin, et hoian kellegi poole, kas siis on kõik hästi teiste inimestega, kas ma oma poolehoiu väljendamisega ei satu kellegagi kuidagi vastuollu?

Kuigi kui asjale läheneda teisest küljest, siis tean, miks just sellised sõnad mu seest esile kerkivad - sest olen kellegi suust mingi inimese kohta kuulnud etteheiteid, millest olen taibanud, et tema on justkui selle inimese vastu või siis ei kiida tema teguviise heaks. Ja see, kuna mul on just vastupidised kogemused, tekitabki tahtmise astuda kõnealuse inimese kaitseks välja ning olla tema poolt ja hoida tema poole.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

oeh, see on nüüd ports.

viive
p.s. ma sain ühe toreda sõnumi täna - see on huvitav. pead ei anna, aga tahaks olla käpp ses loos ;)

J ütles ...

Selle taustal on vaja pajatada ühe teise inimese lugu - küsimuse peale, miks ta valis just sellise ameti, mida ta praegu peab, vastas ta lihtsalt: "Ma ei pea selles töös pooli valima, minu ülesandeks ongi neutraalne olla ja kõigi poolt!"

Millegipärast turgatas mulle pähe "pooltevahetus" (pallimängudes on selline reegel, et teatud mängujärgu tagant vahetavad võistlevad pooled pooli).

PS Ma arvan, et see on ette nähtud ja kõik läheb kenasti korda!