esmaspäev, 4. veebruar 2008

"Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi"

Mida on vaja selleks, et lapsed teatris etendusele kaasa elama saada? Selleks on vaja ilusat lavakujundust, kauneid kostüüme, meeldivat muusikat ja loomulikult lõbusaid tegelasi lavale. Kui siia juurde lisada veel veidi visuaalseid efekte, nagu seda on teleriekraanid ning tulevärk, siis saabki kokku midagi sellist, millega lapsed rõõmsalt kaasa lähevad. Unustada ei saa ka seda, et lapsed hea meelega ise kaasa löövad - seda siis kasvõi näiteks muusika rütmis plaksutades.

"Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi" on "Estonia" uusim ballett, mis vastab kõigile eeltoodud tingimustele ja siis pole imestada, et etenduse lõppedes saal lausa rõkkas ning lapsi võis vaid naerusuistena näha. Kui Lumivalgeke, prints ja kuninganna olid peamised klassikalise balleti kandjad etenduses, siis ilmselgelt vaimustusid lapsed pöialpoistest, kellel oli vabamad "käed" oma lavalise liikumise kujundamisel ning seetõttu võimalik tekitada tohutult koomilisi olukordi. Nii saigi, vähemalt minu jaoks, etenduse peategelaseks Õnneseen (Oleg Lipovetski), kelle tekitatud naljakat olemist näis terve saal täis saavat.

Kindlasti tahaks ära märkida ka muusika (Tibor Kocsak) - olen seda ennegi arvanud ning seekord sain taas kinnitust - balletimuusika paitab mõnusalt kõrva.

Kommentaare ei ole: