esmaspäev, 1. oktoober 2007

Sara Mitra ja trio Kirby-Remmel-Ruben

Selline oli siis "Sügisjazzi" esinejate koosseis, kes mulle kirjelduse järgi silma hakkas. Valik osutus päris huvitavaks, sest pakutud muusika oli just selline, nagu mina seda näha sooviks - põhiliseks välimäärajaks on rütm. Pakutud lugudes oli seda piisavas koguses. Sara Mitra oma sensuaalse häälega mõjus No99 Jazziklubis väga hästi - hämaras õhkkonnas mahedalt heliseva häälega lauldes. Vahel tekitas ta juhuslike helidega suurepärase laulu - et analoogiat leida, tuleb näitena tuua kunstnikku, kes justkui juhuslikult on lõuendile vedanud jooni, millest viimaks ühtne kujund välja koorub. Erilise varjundi andis (originaal)lugudele ka see, et loo ette rääkis autor meeleolust, tundest ja mõttest, milles lugu loodud sai.

Muusikaelamusele aitas kaasa ka suurepärane muusikutetrio - Paul Kirby klaveril, Taavo Remmel kontrabassil ning Tanel Ruben trummidel. Kuigi muusikaline tase oli ühtlaselt kõrge, hakkas siiski enim silma Taavo Remmel, kelle käes sai kontrabassist vahel ka viiul - taaskord asi, mis mulle meeldib - pilli piiri tunnetamine.

Seega igati mõnus kontserdielamus sooja sügisõhtusse. Praegu Sara Mitra MySpace'ist näidislugusid kuulates pean taaskord tõdema, et elav esitus on parim - nende lugude peale, mis MySpace'is üleval on, oleksin ilmselt kontserdile minemata jätnud ja niimoodi muusikanaudingust ilma jäänud.

Kommentaare ei ole: