neljapäev, 11. oktoober 2007

FMX Show

Õhk on heitgaasidest paks, saalist kostuvad kõrvulukustavad kaasaelamishelid, adrenaliin tulvab veresoontes ringi - niimoodi võiks kirjeldada FMX Show'd, mis toimus Saku Suurhallis. Mõte, et võiks midagi sellist vaatama minna, tekkis mul televiisorist Red Bull X-Fighters'it, kus motomehed suurepäraseid trikke tegid, vaadates.

Ka Tallinnas antud "etendus" oli tõeliselt kaasahaarav - suurepärased mängud inimkeha, mootorratta ja õhuga. Võib vaid arvata, millised peavad olema need treeningud ja milline peab olema see pühendumus, et jõuda sellise tulemuseni - jätta pealtvaatajaile mulje, et kõik on imelihtne ning õhk suudabki kanda nii mootorratturit kui ka mootorratast ilma suurema pingutuseta.

Kui esmapilgul Saku Suurhalli astudes võis jääda mulje, et üritus kipub lahjavõitu olema, sest areenil oli ruumi vaid ühe hüppe jaoks, siis ürituse käigus ilmnes tõsiasi, et ka ühe hüppe ning suurepäraste trikiratturitega saab toimuda midagi erakordset.

Trikiratturid väärisid igati artistideks nimetamist - lisaks sellele, et nad hüppeid täieliku filigraansusega sooritasid, oskasid nad ka kohal olnud publiku jäägitult toimuvasse haarata. Kui esmalt sooritati hüppeid ühe kaupa, siis lõpetati korralike 4-5 ratta rongidega, kus iga hüppaja isemoodi mootorrattavõimlemisharjutusi tegi - alates ratta seljas lendamisest ja lõpetades saltoga. Lihtsalt hämmastav oli vaadata, milleks on inimesed võimelised.

Kommentaare ei ole: