reede, 5. oktoober 2007

Laulud poliitikutega

Kui Eesti telemaastikul on populaarne saatesari "Tantsud tähtedega", siis "Svingiduettide" kontserdi võiks kokku võtta pealkirja "Laulud poliitikutega" alla. Tuntud lauljate kõrval astusid üles ka erinevad poliitikud - nii noored kui ka vanad.

Kõige paremini sai oma ootamatu rolliga hakkama Margus Tsahkna - kui "Noorkuul" peaks tekkima vajadus enda koosseisu täiendamiseks, siis see noormees sobiks täienduseks küll. Lisaks kiskus Margus Tsahkna duett Koit Toomega, kes praegusel hetkel valmistub "Tantsud tähtedega" saateks, lausa jalakeerutamiseks. Samamoodi tantsuline oli ka Kaire Vilgatsi ja Heljo Pikhofi esitatud "Tagametsa tango", mille ajal rahva seast meesterahvaid lavale kutsuti. Positiivseks üllatuseks oli ka Enn Eesmaa.

Kui nüüd aga elukutseliste muusikute juurde tagasi minna, siis nende esimestest pääsesid esile särtsakad ja väikese viguriga duetid - parimaks näiteks Susan Lilleväli ja Lauri Liivi esitatud mõnusalt intrigeeriv "Anything you can do, I can do better". Kui üldiselt oli lauljate vokaalne tase kõrge, siis veidi tekitas kõhklusi Lenna Kuurmaa esimene etteaste, sest ta hääl tundus sel hetkel veidi nõrgavõitu olevat. Kuid pärast tema poolt esitatud "Fever'i" ärakuulamist mõistsin, miks teda kiidetakse - ta hääles on piisavalt jõudu ja värvikust.

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et kontserdi näol oli tegemist vaid hetke kestva meele lahutamisega - saalis olles valdas rahulolu, kuid mingit sügavamat jälge sellest hinge ei jäänud.

Kommentaare ei ole: