reede, 25. jaanuar 2008

Kõrvalpilk Tallinnale

Kui satud mööda Tallinna käima väljaspool neid kellaaegu, mis Sinu jaoks tavalised on, ja seltskonnaga, mis on vaid ajutiselt meid külastamas, siis leiad ennast tahtmatult vaatamas seda linna kõrvalpilguga.

Igapäevaselt just mitte tihti kesklinna sattudes neil aegadel, kus kontoriinimesed oma tubadest väljuvad, jäi kuidagi silma, et Tallinna kesklinna võib täiesti city'ks pidada, sest siinne seltskond riietub teisiti - kallid ülikonnad ja kenad kostüümid, teksades ringikäijaid võib vaid harva kohata.

Teine asi, mille enda jaoks hirmuga avastasin, on Tallinna tutvustavad trükised - ma tean, et Tallinna tutvustamise puhul on rõhk meelelahutusel, kuid siiski paneb hämmastama see, kui leiad linnakaardilt kõrvuti vaatamisväärsustega väljatooduna striptiisiklubide asukohad.

Kuid on ka positiivset - mida muud arvata sellest, kui imestunud inglane on täiesti positiivselt üllatanud, et absoluutselt kõik, kellega ta kokku on puutunud, alates taksojuhist ja lõpetades poemüüjatega, räägivad inglise keelt. Selle taustal jätad talle muidugi ütlemata, et eesti keele kõnelejaid ilmselt nii tihti ei kohta.

Kommentaare ei ole: