reede, 25. jaanuar 2008

Hinnaralli

See pole ju kellelegi uudis, et hinnad tõusevad. Aga et nad tõusevad sellises tempos, nagu praegune hinnaralli käib, on minu jaoks täiesti arusaamatu. Kuna ma eriti teisi hindu ei jälgi - kõik, mida on vaja osta, ostan ära - siis on minu jaoks indikaatoriks 0,5-liitrine jäätis.

Võtan siinkohal ette viimase poole aasta hinnamuutuse:
16.90 - september 2007
20.90 - detsember 2007
22.90 - jaanuar 2008

No mis ma oskan selle peale öelda. Ma pole seda hinda väga täpselt jälginud (uus trend võiks olla hinnajälgimine), aga iseenesest heidan ikka pilgu hinnale peale küll. Seejuures jääb mulle täiesti arusaamatuks kaks asja:
1. mis on põhjendus sellise hinnatõusu taga?
2. kuidas saab meie üldine hinnatõus olla nii väike (eelmisel aastal vist 9 %), kui konkreetse kauba puhul on see 25 % poole aastaga?

Aga võib-olla võtan ma seda asja liiga tõsiselt? Võib-olla on see lihtsalt kohalolekukontroll - kas ikka märkad, et hind vahepeal muutunud on, või laod oma ostud lihtsalt ostukorvi ning kassas vaatad alles, palju see kõik siis maksma läheb.

Sellest ma isegi ei hakka rääkima, et suure üllatusega avastasin hiljaaegu, et väikeste kohupiimapasta topside hind on juba 10.90 (kui viimati ise midagi sellist ostsin, siis oli hind 6.90 või midagi seesugust, aga millal see olla võis, ei oska ma isegi arvata). Juhin siinkohal tähelepanu sellele, et need hinnad kajastavad äärelinna suurpoe hinnataset, mitte Stockmann'i või Kaubamaja oma, sest neisse toidupoodidesse ma isegi ei satu.

Kommentaare ei ole: