esmaspäev, 28. jaanuar 2008

Hendrik Sal-Saller ja EDBB

Kuna mu muusikaline maitse on saanud vahepeal veidi jazzilikke mõjutusi, siis suhteliselt kiiresti sündis plaan minna kuulama-vaatama Rock Cafe sünnipäevakontserdina välja pakutud Hendrik Sal-Sallerit ja EDBB.

Jalutades pool 11 saali sisse, leidsin eest suhteliselt hõredalt asustatud klubi ja seejuures puges kahtlus hinge - ööklubide puhul tähendab tühi saal seda, et ansamblit veel niipea lavale ei lasta. Kuid õnneks sai minu ootamisaeg suhteliselt kiiresti otsa - Smilers helimeistrina tuntud Andrus Arba hakkas helipuldis juba päris asjalikult sebima ja oli täiesti seda nägu, et peagi võib oodata ka kontserdi algust.

Ning veerand 12 oligi kogu koosseis laval, muusika mürtsumas ja pidu täie hooga käima minemas. Mul oli muidugi hea võrdlus, sest eelmisel õhtul oli enamus neist lugudest ette kantud Smilersi poolt. Ütleks, et EDBB versioonis kõlasid osad neist võimsamalt. Tunnustust tuleb avaldada ka Hendrik Sal-Sallerile, kes väga innukalt püüdis publikut möllama tirida, kuid siiski jäi kogu kontsert suhteliselt rafineerituks, sest muusika dikteeris õhkkonna ja sellist raju rabelemist, nagu reedel Sossi klubis, lihtsalt tekkida ei saanud. Samas aga oli märgata, et keegi päris külmaks ei jäänud ja muusikale elati päris intensiivselt kaasa. Positiivse poole peale saab kindlasti kanda ka suurepärase heli - Andruss tegi oma tööd nagu ikka täiuslikult ja ma juba reedel ei suutnud kuidagi ära imestada, et kui hästi Smilers kokku kõlab - midagi pole liiga palju, midagi pole liiga vähe, vaid on lihtsalt üks ühtne Smilers.

Kommentaare ei ole: