esmaspäev, 23. juuli 2007

Bussijaama elu

Bussijaama elu nägemine teeb südame soojaks, kui vaadata, kuidas inimesed on tulnud kedagi kas saatma või siis kellelegi vastu. Ühtviisi soojad on need sõnad, liigutused ja mõtted, mis bussijaama ümbritsevad - kurbus lahkumise üle, rõõm kokkusaamise üle.

Veidi teise pildi annavad bussijaamast aga seal pesitsevad linnud - pidevalt tuleb valvel olla ja valmistuda tuvide juukseid riivavaks ülelendamiseks. Kui aga soovid lindudega sõprust sobitada, siis polegi vaja muud, kui krõpsupakki nendega lahkelt jagada.

Vaprad on minu meelest need inimesed, kes bussitransporti reisimiseks kasutavad - vähemalt seda, mis meil siin on. Ma tean, et viriseda ei tohi, sest hea, et seegi on. Aga kui ikka väljas on palav ilm ja buss on kui katel, siis peavad sellega sõitvad inimesed olema ikka väga vaprad. Sel aastal olen isegi ühe korra pidanud sõitma bussis, mille sisse astudes oli kohe tunda, kuidas higi ojadena voolama hakkas. Vaprat vastupidamist kõigile bussireisijatele ja ehk läheb meilgi pika peale selle transpordivahendiga liikumine veidi mõnusamaks.

Kommentaare ei ole: