kolmapäev, 3. juuni 2015

Meeleolumuusika

Tänane päev, ma leidsin, peab olema täis muusikat. Hommikust peale olen juba tantsinud. Ja kuna päev on pikk olnud, siis on mahtunud igasuguseid muusikategelasi tänasesse päeva. Sisse-, ja ma arvan, et ka väljajuhatus on tavapärane, vahepeale aga on veidi teisi tegijaid. Ja just praegu on hetk teha kõrvalepõige meeleolumuusikasse.

Näiteks pühapäevasest õhtust kaasa võetud Susana Sawoff:



Või siis POSÕ uue muusikavideo juurde:



Või siis hoopis Kylie Minogeu'i esitatud pala kinofilmist "Holy motors":



Ahjaa, ja üks lugu, aastate tagant, prantsuse keeles, mis mul ikka ja jälle kuklas kõlab (kunagi Toulouse'is käies kaasa haaratud):



Ja miks ka mitte Vaya con dios, kelle korjasin üles ühest Istanbuli plaadipoest (ja kelle kontserdil mul on Tallinnas õnne olnud käia):



Praegu, neid lugusid siia kokku otsides, saan taaskord aru kui palju ilusat ja kuulamisrõõmu pakkuvat muusikat on ikka maailmas! Muudkui võta kuulata ja kuidagi ei jaksa kõike seda ilu endasse ahmida.

Ja ikka tiksub mul kuskil kuklas see aastavahetusel üles kergitatud küsimus: kas sõnad või viis? See küsimus on siiani vastuseta, lõpliku ja ühese vastuseta. Tuleb meelde ülikooliaeg ja inglise keele tunnid, kus enamasti oli põhivastuseks igale küsimusele: "It depends!" Täpselt nii kipub see minuga olema - kõik sõltub alati kõigest, tujust ja meeleolust, tundest ja mõttest. Mõnikord viis ja mõni teine kord sõnad ja mõnikord mõlemad ja mõnikord üldse mitte kumbki.

Kommentaare ei ole: