reede, 7. september 2007

Ei tea, kas...

... hakkab suur veeuputus tulema? Sellise mõtte tõi mulle pähe eile Tammsaare pargis läbi elatud kogemus. Kui asusin pargipingile oma lõunaeinet sööma, siis lendasid igast suunast kokku varblased, tuvid ja kaks kajakat. Nad ei tahtnud minu juurest lahkuda isegi siis, kui ma neid eemale hirmutada püüdsid ja palju ei puudunud, et nad oleks mu söögipala käest ära võtnud.

Kogu see situatsioon tõi mulle silme ette filmi "Evan Almighty" treileri, kus loomad hakkavad paari kaupa peategelase juurde kogunema, et ta nad siis oma ehitatavale laevale kaasa saaks võtta. Loomulikult mõistsin, et olukord ikka päris selline ei ole - et linnud lihtsalt on harjunud, et pargis istuvad inimesed neilegi palakesi poetavad.

Linnuparvest ümbritsetuna kugistasin oma lõuna suhteliselt kiiresti alla, sest varblased lähenesid pingi seljatuge mööda, tuvid karglesid jalgade juures ning viimaks hakkas üks kahest kajakast mulle väga kindlameelselt lähenema. Igal juhul langes kivi südamelt, kui toit söödud oli ja linnud parki jätta sain.

Kommentaare ei ole: