laupäev, 3. oktoober 2009

Seekord siis sedapidi

Kui viimasel ajal olen oma elus selgelt tunnetanud kahe maailma piiride jagunemist ühtepidi, siis möödunud nädal pakkus mulle hulgaliselt võimalust näha, et oma elumaailmasid saan jagada ka teistpidi. Lihtsalt puutusin kokku sellise maailmaga, millele ma ise peaaegu kunagi ei mõtle. Seda selgepiirilisemalt ta nüüd siis ka välja joonistus. Ja hämmastama pani see, et selline jaotus üldse olemas on. Kui oled harjunud mingisuguse mustriga oma elus, siis arvadki, et nõnda peaks see asi kogu aeg olema, aga kui siis tõmmatakse üks mustreid rikkuv joon Su ellu, siis vaatad ja hämmeldud, sest midagi seesugust oodata ei osanud.

Ja sain väga selge seletuse ka selle kohta, mis mind mingil määral eelmisest sügisest painama oli jäänud. Seletus osutus imelihtsaks - kõik sõltub inimeste mõttemaailmast ja sellest tulenevast hoiakust. Ja kui pole vajalikku hoiakut, siis on kohe pealevaadates selge, kas kuulub mõnda seltskonda või mitte.

Ja lisaks sain seletuse ka ühele teisele nähtusele oma elus, mille jaoks olin hoopis teistsuguse seletuse leidnud. Aga nüüd taipasin, et eks ole see osaliselt seotud ka nende asjadega - mõttemaailmade ja hoiakutega.

Kommentaare ei ole: