neljapäev, 10. veebruar 2011

Uni selgelt meeles

Ei juhtu just sageli, et hommikul ärgates on nähtud uni selgelt meeles. Seekord just sedasi läks, et oli meeles palju asju, mis juhtus unenäo jooksul.

Esmalt sai sõidetud ühe laevaga, mis oli hiilgama pikk. Laevaga sai sõidetud kuival maal ja ühest mäest alla sõites võis ahtrist näha, kuidas vööri paindub mäekumeruse järgi. Järgmisel hetkel aga hakkas laev puude alt läbi libisema ja otse merele ning järgmisel hetkel saigi suure rõõmuhõiskega juba merel oldud.

Teine selge stseen oli selline, et panin 2-eurosendise taksofoni. Ise veel mõtlesin, et taksofone ju Eestis enam ei kasutata, et helistada sellega enam ju niikuinii ei saa. Ja siis selle automaati langenud mündi peale tuli sellest masinast välja hulgaliselt raha. Nii sealt, kust pidi tagastusraha tulema, kui ka sealt, kust oleks tšeki pidanud saama. Kõige kummalisem oli see, et seal oli lisaks münditele ka paberraha ja kõik need olid eurod. Kui teised arvasid, et selle raha võiksin endale võtta, siis mina arvasin, et peaks ikka Elionile teada andma - et nende automaat ja puha, ju siis on raha ka nende oma. Ise aga imestasin selle üle, et kui taksofonide kasutamine lõpetati juba ammu aega tagasi ära, veel siis, kui meil oli kroon, siis kuidas nüüd selle lühikese ajaga, mil meil euro kehtinud on, nii palju eurosid on selle aparaadi sisse saanud. Selle üle, kuidas üldse saab meil olla müntidega töötav taksofon - selliseid pole ju ammu näha olnud, ma aga unes imestada ei jõudnud.

Kommentaare ei ole: