pühapäev, 3. jaanuar 2010

Väärtustamisest

Kui kedagi või midagi oluliseks pead, siis ikka teed nii, et sinu teod oleksid kooskõlas selle inimese või asja olulisusega. Kui aga vaid oma sõnades räägid, kui oluline mõni asi on, ja tegudega neile asjadele kuidagi järele ei jõua, siis tead kindlasti, et pole see kõik nii tähtis teps mitte.

Nõnda siis on inimesed ja asjad, keda/mida tähtsustad, olulised vaid siis, kui annad neile väärtuse oma tegude läbi. Ja kui teod tegemata jäävad või midagi osutub olulisemaks, siis ei saa väärtustamisest juttugi olla.

Mõnikord on kurb kõrvalt vaadata, mida tähtsaks peetakse ja mida sugugi mitte. Vabandusi leiab alati, kuid tühisuse märk jääb külge. Ja kuigi vahel tekib lootus, et inimesed on muutunud/muutumas, siis südame teeb hellaks see, kui nad oma käitumisega annavad kinnitust sellele, et asjad on jätkuvalt nii, nagu nad on ka varematel aegadel olnud.

Kuid samas on hea meel näha inimesi, kes hoiavad ja kannavad väärtusi ning tegudega kinnitavad oma sõnu. Ja vahel ei lausu sõnagi, kuid teevad rohkem, kui mõni oma suure suuga eales teha jõuab. Sellised inimesed mulle meeldivad!

1 kommentaar:

viive ütles ...

Niipalju, et: jutt jumalast õige. Minu arvates vähemasti.