pühapäev, 12. veebruar 2017

Katked ühest elust

"Kõik muu võib olla või mitte olla, aga mõni kallistus kohe ON!"

"Ma ei taha enam mitte midagi, mul ei ole mitte midagi vaja. Ainus asi, mida ma tahan, on armastus!"

"Minu jaoks on see teistele nii loomulik asi kauge ja kättesaamatu. Teiste jaoks reaalsus, minu jaoks vaid mälestusterada."

"Selline viimane kogemus on hea, vähemalt ilus punkt ebareaalsetele lootustele ja unistustele, millel pole ette nähtud mitte kunagi tõeks saada!"

"Kõik te tulete minu juurde, et kogeda õrnust ja hellust, aga tegelikult olen mina see, kes seda õrnust ja hellust kõige rohkem vajaks! Tulete korraks ja siis jälle lähete, tagasi oma elude juurde."

Ja neil hetkedel, kui mulle tundus, et ma enam mitte midagi ei taha, oli mul siiski veel üks soov ja tahe - et see kõik juba läbi saaks. Niiet, ka nõrkuse ja tahtejõuetuse hetkedel on inimesel ikkagi mingi tahe alles, olgu siis kasvõi seesugune.

Sellest mõttestki ei pääse ma ühekski hetkeks, et küsida iseenda käest: "Mida ma olen küll valesti teinud, kuidas minu elutee küll selliseks kujunenud on?"

2 kommentaari:

viive ütles ...

Oskus ja võime tunda ongi õnn.
Ja eks õnnel ole ka mitu nägu. Mitu tegu, Mitu kihti. Mitu kvaliteeti.

Tead ju seda lugu kaitseinglist, kes rasketel hetkedel kandis inimest kätel - me ei mõista seda alati, aga... kõik saab alati olla sadu kordi hullem ja tegelikult oleme me ikka üsna-üsna hoitud. Alates sellest, et meil on kodumaa ja vabadus, lõpetades sellega, et meil on puhas õhk, söök-jook ja voodi, kus magada.

Ja olgugi, et mõnikord on tunne, et miks? ja nii vähe ei taha, siis tänulik olemiseks on ikka põhjust küll.

Pai!

J ütles ...

Tänulik olen küll ja palju eest.

Aga, siinkohal viitaks vajaduste püramiidile ja sellele, millele see rajatud on. Lihtsalt, kummaline on see, kuidas elus hakkama saada ilma põhiliseta. Kuigi jah, ma tean, nüüd Sa tuletad mulle meelde, et seda kõike on mul külluses. Ja eks Sul mingis mõttes ole õigus ka.

Suund aga, selle kõige valguses, on nunnaks hakata! Ja ma ei arva, et minu hing peaks midagi seesugust vajama, ma arvan, et ma vajan ikka midagi muud ka. Ja see ongi seotud minu eluliste küsimustega.

Ja tänud pai eest - see kulub ikka ja alati ära!