pühapäev, 30. aprill 2017

Uuendused pole alati head

Arutades siin mõne kliendiga kuhu ja kuidas edasi liikuda, on ikka ja aina üles tulnud teema sellest, kuidas mingid kodulehti uuendatakse ja mis selle tulemus siis on.

Selles valguses on minu jaoks suurim pettumus sellel nädalal uue välimuse saanud WTA tennise koduleht. Välimus küll arvatavasti parem, kui enne, aga sisu osas muutused ainult halvema poole. Esiteks muidugi see, et senine lihtne väljavõte, kus oleks esindatud jooksva nädala turniirid ja ühe nupulevajutuse kaugusel järgmise nädala turniirid, on asendunud aasta turniiride tabeliga ja seal tuleb siis ise vajalik üles leida.

Kuid see vast polegi kõige hullem. Hoopis suurem probleem on mängude graafikuga - see on asendunud tulemuste lehega, mille lõpus on võimalik näha järgmise päeva kava. Samasugune lugu on ka nt otseülekannete blogidega - ikka eestpoolt tahapoole. Võib-olla kellegi jaoks on selline lahendus parem, ma ei tea, minu jaoks tundub küll äärmiselt ebamugav. Lisaks sellele on kadunud ka turniirist osavõtjate nimekiri, mis enne oli olemas.

Eks uued asjad nõuavad ikka harjumist ja loodetavasti pannakse mõne andmebaasipäringu lõppu kahanevas järjekorras sortimine ka, aga praegu on küll selline tunne, et tahaks vana lahendust tagasi.

Teine analoogne kogemus on mul kui sagedasel kontserdikülastajal Piletilevi kodulehega - vanasti oli neil lihtne lahendus, kus rõhk oli sisul. Mingi aeg tagasi tehti lahendus ümber ja rõhk asetus piltidele. Nüüd on olukord küll paranenud, kuid kiiret ülevaadet sellest, millal mis kontserdid toimuvad, on praegugi keeruline saada. Aga eelduseks on vist see, et pead teadma, mida otsid ja mida leida soovid.

Kommentaare ei ole: