teisipäev, 20. veebruar 2007

Quadro Nuevo

19. veebruaril esines Jazzkaar'e Kevadjazzi raames NO99 suures saalis Saksamaalt pärit Quadro Nuevo. Kontsert pealkirjaga "Tango bitter sweet" läbis maid ja aastakümneid, olles muusikaliselt mitmekesine ja värvikas. Sulgedes silmad ja lastes kujutlusvõimel lennata, tekkis silme ette pilt sumedast õhtust omaenese tegemistest haaratud tänavail, kus lahtisest aknast kõlab muusika, mis lummab möödakäijaid, kes justkui hõljuvad muusika rütmis. Lastes end sel viisil muusikast kanda, lülitus ümbritsev maailm justkui välja - see, et väljas on külm talv, ununes kaugustesse.

Kogu kontsert oli justkui meditatsioon - muusikat kuulates iseenda sisse vaatamine. Mulle avaldas enim muljet, kuidas Mulo Francel jäljendas saksofoniga Tiibeti muusikast tuttava dung-chen'i (mantraid saatva pilli) madalat häält . Meditatsioonihõngu andis juurde ka viimane lugu "Flor de la noche" (öölill), mis kanti ette täielikus pimeduses.

Ära tahaks märkida ka selle, kuidas bänd publikuga suhtles - lõbusalt, vabalt, kaasahaaravalt, ise samal ajal oma tegevusest täiel määral rõõmu tundes.

Kommentaare ei ole: